veckans nyheter är: Jag kvalificerade mig in i skolans volleybollaget (hade uttagningar) , Idag är det 99 dagar kvar tills jag återvänder till Svearike, att jag fick bra betyg på mitt calculus prov, Och sist men inte minst att jag hade mitt solo uppträdande i musiken. Är faktiskt nöjd och fick mycket beröm så en bra vecka helt enkelt. 
 
Nu till det viktiga: I lördags var det dags för avslutning i Surf life savingen. Både jag och Céline vaknade upp med en klump i magen eftersom vi visste att det var sista gången med vår favorithobby. SLS:en har räddat oss många gånger här nere och det är bara helt underbart kul med både människorna och havet. Avslutningscermonin innehöll tävlingar på strandet och i vattnet med det unga vs de gamla. De gamla vann tyvärr men var inte direkt en helt ärlig kamp... Efteråt var det fishtacos (första gången jag åt det, tror jag bestämde mig för att det var ganska gott ändå) i klubbstugan. Det var också prisutdelning och vi vann bästa patrull. Céline valde Play-doh lera  (vi har lekt med det idag...) från prisbordet och jag en t-shirt. Höjdpunkten var ändå när jag och Céline satte på det slutliga resultatet av vår film som vi har spelat in lite till på varje patrull. Den blev väldigt uppskattad och det är fint att känna att alla faktiskt kommer sakna oss också.
 
Kvällen fick ett spontant men väldigt roligt slut då vi hängde med flera av livvaktskompisarna på en fest hos en av killarna som jobbar där vi köper glass. Han fyllde 18 och hade en väldigt cool set-up med ett party tält, höbalar att sitta på och ljuslingor som verkligen satte stämningen. En av de bättre festerna hittils måste jag säga och väldigt kul att träffa nya människor från de andra skolorna.
 
Anyway här är alltså slutprodukten av allt filmandet så att ni kan förstå varför jag har älskat varenda minut på stranden:
 
 
Här är lite bider från avslutningen också: (tog tyvärr inga på festen) 
 
 Uppvärmning för de unga in action...
Finalisterna i tävlingen "flags". Man låg på rad på mage och skulle snabbt som blixten hoppa upp på fötter och sedan springa för att nå före de andra till flaggorna lite längre bort.
 
Min patrull som alltså vann bästa patrulll. 
Isaac hade bakat den här sjuka tårtan!
Här är nästan hela gänget fortfarande en del som saknas.. Plus att hela klubbstugan var fylld med de lite yngre som inte är certifierade lifeguards än samt deras familjer. 
Alla skriker "Raglan beach" (en annan strand uppe i norr....Vår strand heter Waitarere) 
 
Facts:
  • Hockeyfrilla är något som vissa killar fortfarande envisas med att ha här nere. Killarna kan jämföra sina mullets (mullet är vad de kallar frisyren här) och ge varandra beröm för hur långt hår de lyckas ha i nacken.
  • Idag flyttar min äldre värdbror och hans flickvän in hos oss i väntan på ett nytt jobb. Nu är vi alltså 7 personer och 5 hundar (flickvännen hade en sedan tidigare plus den valpen som jag la upp en bild på för några veckor sedan) i mitt hus. Samt att alla är väldigt högljudda och väggarna tunna. Kommer bli intressant hur länge alla står ut. 
  • Just nu pågår det World cup i Cricket och det var ett jäkla stohej i veckan när Nya Zeeland gick vidare till final. Finalen ska spelas mot Australien (tror det är ikväll men oklart) och alla är väldigt excited. Matcherna är svinlånga dock och vissa är hardcore fans och kollar hela (en av mina lärre tog ledigt för att kolla hela semi-finalen) 
Idag åkte vi tvärs över Nordön tills vi nådde kusten på andra sidan och de två städerna Napier och Hastings. Vi har pratat om denna utflykten länge och eftersom Joona bara har ungefär två veckor kvar i landet var det dags idag. Skåningen och finsken stannade därför på sleepover kvällen innan vilket blev ett härligt häng med svensk kladdkaka, kort ( Joona skulle visa upp sina magitrick som gick sådär kan jag väl säga utan att förstöra hans trollkarsimage alt för mycket..) 
 
Tidigt på morgonen bar det av och första stoppet några timmar senare blev en frukostpaus. Men inte på vilket ställe som helst utan en liten by med massa skandinavisk historia. Vikingar, troll och svenska flaggan prydde staden och frukosten smakade därför liite bättre. Någon timme senare anlände vi Till kuststaden Napier i strålande sol. 1931 skedde det en hemskt jordbävning som rev och förstörde allt i sin väg. Vi besökte ett museum om just dettan och det var spännade att se bilder och höra historier, staden såg ut som det hade varit krig ungefär. Fantastiskt nog blev allting uppbyggt igen och vad som har gjort staden speciell är att allting då matchades i Art deco stilen ( tänk 30-tal och lite Great Gatsby). Förövrigt påminde staden lite om Miami med sin långa strandprommenad där jag lätt hade kunnat tänka mig en inlines tur insmord i olja (okej i alla fall inlines delen)Vi strosade runt, tog bilder avnjöt lite kalla drinkar och sög in atmosfären. Väldigt mysigt ställe och definitivt värt ett besök! Just nu sitter jag och klipper ihop surf lifesaving filmen, håll ut så kommer den upp fortast möjligast! Life is good idag hoppas det är det för er också!!!  Kramisar!!!
 
Först två snaps från sleepovern:
 Hanni, Magikern Joona och jag
Jag, Aimee, Joona och Hanni
Kul kväll.
 
Nu till utflykten: 
Yaaaaay nästan hemma. Glädjen syns i våra ansikten inte sant? 
Staden Napier uppifrån.
På andra sidan var en jättehamn med alldeles turkost vatten. No filter jag svär.
Utflyktarna minus Joona. (Robert min värdfar, Celine, jag, Hanni, Caryl minvärdmor och Aimee min värdsyster) 
Uppifrån fast en annan vinkel... lol 
Nu är vi nere och poosar på den svarta sandremsan istället. Längs med stranden gick som sagt en lång strandprommenad. 
Vi hittade en bänk där vi lekte coola med överbetalt lyx från Starbucks.
Om ni tittar ser ni Art Deco detaljerna på exempelvis skyltarna men framförallt på husen dårå.
Det var även massa välskötta parker med palmer lite överallt. 
 
Så himla härlig dag och ett till ställe att ticka av på kartan!
 
Facts:
  • Céline tar lönnsirap på allt. Standard är havregryns gröten varje morgon som får sig en extra kick av den gyllenesirappen.. 
  • Det finns stränder med svart, vit och röd sand i detta landet.
  • Förutom jordbävningen och arkitekturen är området ett ganska kännt vin och frukt distrikt vi stannade därför och köpte med oss frukt hem. Mums. 
Vilken lördag! Startades med bananpannkakor till frukost ute i solen med min syster. Vi försöker ha lite extra fancy frukostar på helgerna nämligen. Sedan var alltså dags för vår sista patrull på stranden, sorgligt. Men vi went out with a bang så att säga med en grym dag med fantastiskt väder. Har haft som mål att testa alla brädor, kanoter osv som surfklubben har och det sista vi hade kvar att testa idag var "the skiis" som är übersmala kanoter. Jag vände runt så många gånger samt fick hela kanoten i skrevet (sorry för mycket information kanske) Men kul hade vi!. Som avslut åt vi middag med gänget på stranden. Pajer och pommes serverades på en surfbräda i solen. 
 
På kvällen var det dags för fest igen då vår vän Ashley fyllde 17 år. Många tjejer från skolan och vi dansade och åt tårta. Tog slut ganska tidigt dock men Hanni föjlde med hem för en sleepover. Jag lyckades också hålla ett skypesamtal vid sex-tiden imorse för att gratta min Farmor som fyller 80 hemma i Sverige kul, kul. Ikväll kommer Joona hit också, för imorgon blir det en dags utflykt över på andra sidan ö:n till städerna Napier och Hastings. 
 
Vår patrolcapten Suzie. Hon är en riktig sköning med massor av humor och roliga ideer. 
Isaac och Céline. 
Ute på djupt vatten i "the four-man". Olivia och jag i knäväck.
<3333333333333
Lite stand up paddle boarding
Så härlig bild på Olivia med sin "kneeboard"
Isaac, Olivia och Mike i bakgrunden. 
Vet ej vad som händer här men ser coolt ut. 
Här sitter jag och C+eline i tornet. Dock inte så många simmare att hålla koll på...
Folk kom och tog kort på detta och vi fick poosa med en japan.. Vi är coola. Och vilket bra avslut! Eller ah, det riktiga avslutet är nästa lördag med HELA surfklubben med tävlingar, bbq osv.
 
Lite iphone snaps från Ashleys: 
 Sköningarna Hanni och Brooke
Princess TyTy och jag. (Även känd som Tyla) 
Jag och snyggingen Raine. 
 
Facts:
  • Jag har numera en permanent vit baddräkt på mig då solen tydligen var ganska stark igår, sexigt. 
  • Har nog att glömt att berätta detta men vattnet rinner åt fel håll i vasken, duschen osv. Virveln är tvärtemot vad det är hemma. 
  • Hanni har en faketan..... Hon är ungefär lika svart som Maorisarna.