Ytterligare en vecka har passerat och saker har hänt i den svenske utbytesstudentens liv.. (mitt liv alltså). Trivs fortfarande inte super i min skola. Ambitionen, nivån och stämmningen där är inte hundra helt enkelt. Dock finns det många höjdpunker så som Volleybollen som börjar bli riktigt rolig. Våran Stage Challenge (Vi håller på att sätta ihop en dansuppsättning som man sedan tävlar mot andra skolor med i slutet av Maj)  börjar ta fart och vi lär oss schyssta moves. I musiken har vi bildat ett band med de sjukt musikaliska tvillingarna och repar inför en konsert framöver. Efter skolan har det varit crossfit, volley och i fredags fick vi med oss vår syster Aimee till poolen.
 
Helgen har varit väldigt händelserik och fylld med festligheter, människor och även en Nya zeeländsk "högtid". ANZAC-day är en dag då Nz och Aussie hedrarf alla de som stred i Anzac  (Australian and New Zealand Army Corps), och alla de som tjänade sitt land. Utöver att det är långhelg var det parader i soluppgången med kors och tal det som gällde. I lördags var vi bjudna på en 18års fest av en av Aimees kompisar. Inte den roligaste jag har varit på men vi hade väldigt kul innan då vi letade fram singstar och skrek med till Abba låtar. 
 
Söndag mina vänner, visade det sig att de äntligen har hittat en tränare till skolans tjejrugbylag. Därför hade jag alltså min första rugby träning. Är lagom nervös för att jag kommer bryta halva kroppen i matcher mot vissa rugbybrudar alltså.. men hur coolt? jag är med i ett rugbylag liksom wooo. På kvällen var det dags för ytteligare ett födelsedgs firande då de musikaliska tvillingarna fyllde år i veckan. Blev en väldigt lyckad kväll med de flesta av vännerna från skolan. 
 
Har tyvärr bara lite selfies att erbjuda denna gång: 
 
Svar ja, jag kommer sakna att ha systrar när jag kommer hem..
Vi följde även med Robert Söndag morgon då hans hobby är att bygga och flyga modellflygplan. 
En av de 5 hundarna jag bor med just nu.. säg hej till: Missy. Liten och gosig och vet aldrig var de stora hundarna skäller åt men vill inte sticka ut utan joinar i skällandet ändå.
fest nummer 2. 
 
Facts:
  • På engelskan lottar min lärare ut en choklad kaka till en i klassen några gånger i veckan.
  •  Våra hundar fiser fruktansvärt illa. Sjukt man måste typ evakuera rummet. Speciellt valpen.. 
  • Det kommer ut en ny choklad sort snart som ska vara fylld med Vegemite (ni vet det svarta smörgåsgojset jag pratat om innan som är en jästextrakt. Smakar salt och konstigt och verkar väldigt skumt i choklad men samtidigt så kiwi) 
Dagens kreativa rusch användes till att tillfredställa min Svenska fasters briljanta idé om att filma runt i Shannon där jag bor. Gick på en rejäl promenad och filmade de flesta gatuhörn och grässtrån på vägen. Efter lite klippande och klistrande kom jag fram till resultatet här nedan. Jag gick lite crazy på slutet med musiken då jag fick för mig att jag skulle få in så många låtar med ordet "walk" i sig som möjligt... förlåt. Om ni har suttit och väntat och drömt om hur det faktiskt ser ut runt omkring mig kan ni nu äntligen få följa med på en prommenad, så häng med! (åhhhh gud va lamt skrivet men var tvungen) 
 
 
 Facts: 
  • Var du än befinner dig i NZ är du aldrig längre ifrån havet än 100 miles (vilket motsvarar cirkus 160 km) 
  • När du går in i en affär eller liknande frågar de alltid "how are ya?" men de bryr sig inte egentligen om svaret utan bara "fine, thanks" räcker fint. Tog ett tag innan jag fick kläm på det. Blir liksom oj gud vad vill dom ha för svar, frågar man tillbaka, bryr de sig verkligen osv... 
  • Oklart om vi har detta i Sverige men här finns det ett jobb som kallas för "lollipopman". De har till uppgift att stå med en skylt i traffiken där det står "go" eller "stop" på. Ganska töntigt och lever därför upp till sitt namn. 
Påsklovet har fortsatt i ett lugnt tempo ( Det är NZ trots allt. Dvs det är alltid ett ganska lugnt tempo) Men vi har ändå hittat på lite kuligheter. Hängt med kompisar och shoppat balklänningar. Ja mina vänner jag har äntligen hittat min klänning wooop! Vintern har förresten anlänt från ingenstans. Från bikini varje dag på våran resa till nästan vinterjacka här hemma (okej jag har inte jacka på mig på bilderna nedan men jag sa nästan) . Antar att det är dags nu, har trots allt haft sommar i cirkus 6 månader... Tänkte inte skriva så mycket mer utan låta bilderna tala för sig själva så varsågoda, här ett smakprov från de senaste dagarna:
Hängde med vår härliga vän Connor en dag. Fråga inte varför vi kom på idén att klättra i träd, but why not liksom.
Här demonstrerar Connor också en av de tidigare populära fjortispooserna. Tänka sig även fjortispooserna är annorlunda på andra sidan jorden.... Den andra varianten håller du din hand under hakan med knogarna uppåt och lutar huvudet... Äsch får demonstrera senare. Just det Connor är en av de vännerna jag har här nere som stolt kämpar med sin hockeyfrilla även kallad "the mullet"
Han bor ute i Waitarere vilket är där vi brukar vakta stranden. 
En annan dag hängde vi med den här godingen: Miriam. 
Vi pratade mest och tog sedan en tur in i Levins "stora" centrum. (Ni vet där jag bodde innan jag bytte familj ganska mycket större än Shannon där jag bor nu) 
 
För såhär ser det ut runt omkring där jag bor tog nämligen med mig kameran ut på en av mina promenixer.
Tänkte klippa ihop en liten film så ni får en känsla av där jag bor så småningom om det kan intressera.
 
Facts:
  • Har börjat freaka ur lite över att bara ha 3 månader kvar i detta landet. 79 dagar och sedan är hela äventyret över... Livet man har jobbat för att bygga upp här med vänner, intressen och allt där till kommer bara att ta slut liksom. Läskigt!
  • Vet inte om jag har nämnt det här med maori tatueringar. De är coola möster som folk har lite överallt även ganska ofta i ansiktet faktiskt.. Här ser ni några exempel: 
Bilder från google....
  • En annan svensk utbytesstudent här i NZ (Hastings. hennes blogg -> http://kkajsalundin.blogg.se/ ) Är i Palmy idag för att spela.. wait for it.... En handbollsturnering!! I landet där de knappt har hört talas om sporten har hon lyckas hitta en turnering Himla kul verkligen! Önskar jag kunde spela också men upptäckte det försent.