Igår hade jag en väldigt bra lördag. Jag och systrarna mina fick för oss att "göra Shannon". Shannon centrum är alltså en gata men underskatta inte vad som finns på den (jo gör det..). Vi köpte en glass (frozen yoghurt med färsk frukt) och satte oss i parken. Vi fick besök av en vild tupp, kändes väldigt exotisk. VI letade efter en present till Hamish, ni vet han som introducerade oss till Surf lifesaving, eftersom han hade 18 årsfest på kvällen. Vår signatur "gå bort present" är en Svensk cider (Japp, de finns överallt här, hittar fler smaker än hemma typ) och Schweizisk Choklad. brukar bli uppskatttat eftersom ingen annan är så keen på att ge presenter här borta men jag tycker man förtjänar det om man bjuder på fest. 
 
Kvällen var sedan överraskande lyckad. Det var folk både från lifesavingen och från skolan vilket blev en kul kombo. Faktiskt nog den bästa festen hittils eftersom vi pratade runt mycket med alla. Nu ska jag snart ha en rolig skype med min familj, grannar och en kompis samtidigt, och min bror är hemma från Kina, spännande!. Ciao!
 
Är ni beredda? Det här är fantastiska Shannon!!
Inte så pjåkigt hah?
le sisters in le park
Min glass och jag. Nej glassen ska inte se ut så men fick rabbatt för att den blev smält mohaha
kolla så exotiskt. Det bara vandrade omkring en tupp i stan liksom. Undra vad en vild tupp äter...
Jayden ville prova mina klackar, stiligt värre.
En selfie med Alysha igen. 
 
Facts:
  • Fick ett "greenstone" halsband av mina värdföräldrar som ett minne av roadtrippen. Greenstones är speciella gröna stenar (obvious) som görs till smycken. Olika former betyder olika saker. Enligt Maorisk tradition måste man få dem som en gåva och inte köpa till sig själv, eftersom det betyder otur.
         
  • En annan Maoisk tradition är det maoriska sättet att hälsa på, en " Hongi". De skakar hand för att sedan stirra in i varandras ögon tills näsorna och pannorna nuddar vid varandra. de utbyter då "the breath of life". Jag fick själv göra detta på min "powhiri" cermoni i början av mitt exchange då jag välkomnades in i skolan. 
          
  • Idag landar de tre nya utbytesstudenterna som ska gå på min skola. Två tjejer och en kille, exciting!
Idag är den 200:ade dagen jag befinner mig i Nya zeeland. Dn 199:onde dagen var min första dag tillbaka i skolan. Kan inte påstå att jag har saknat skolan supermycket men var samtidigt lite kul att få mina nya ämnen och träffa kompisar igen. Det känns skumt dock att många har lämnat sedan förra året, både alla seniors och vissa utbytesstudenter. Jag ljuger inte när jag säger att skolan inte är speciellt ansträngande här (speciellt när man är utbytesstudent). Det kanske också framgår när jag säger att mina nya ämnen är: dans, musik, matlagning, engelska, matte och media. I princip bara roliga kreativa ämnen. Nyhet är att vi ska bära kockuniform i matlagningen och lära oss massa franska termer. Kommer komma hem som en mästerkock mohaha. (vi ska öven studera alla möjliga matförgiftningar så stay tuned). Kommer behöva uppträda i både dansen och musiken också, det blir spännande. Jag ska även koreografera en egen dans funderar starkt på att få liv i "bag in da box dansen" ytterliggare en gång... eller möjligen vattenspridaren. Hur som helst doftar det succé..
 
Idag var vi lediga från skolan igen  och jag, mina två systrar och Robert bestämde oss för att hänga vid "the waterhole" eftersom det fortfarande är galet varmt. 32 grader i skuggan idag. Just det! Skypade med min fina fina vän Axel idag. Det gjorde mig väldigt glad men samtidigt fick jag ganska mycket hemlängtan faktiskt.. Äsch det går snart över eftersom livet är toppen just nu.
The waterhole
le sisters
 
Två hittils ovisade bilder från våran roadrtip: (omg omg!!! tänker ni säkert) 
 
Filmen från roadtrippen hittar ni nu i kategorin "Movies" om ni missat den.
 
poosandes med en stridsvagn på andra sidan jorden.. Jealous much? 
 
 
 
Facts:
  • Min värdfamilj odlar massa i sin trädgård vilket ofta bidrar till middagen. Idag åt vi t ex hemodlade majs och grönabönor. 
  • Enligt maori kulturen får man inte sitta på ytor som man äter på. Exempelvis köksbänken. 
  • Såhär ser ingångarna till alla mataffärer ut.. . ( för er som var intresserade) 
Som rubriken lyder har alltså tre månader av sol och ledighet tydligen redan passerat. Imorgon klockan åtta kommer jag befinna mig på busshållplatsen för att återvända till Manawatu college. Känns tungt men å andra sidan kan jag inte direkt klaga. Min skolgång här är inte väldigt mycket mer ansträngande än ett sommarlov. 
 
Vi kände att det var dags att faktiskt spendera lite tid på stranden sista dagen på lovet eftersom vi faktiskt bara befunnit oss där som llivvakter. Sagt och gjort gjorde jag en amazing Haloumi och vattenmelonssallad till oss tre systrar. Vi spenderade eftermiddagen och kvällen bland sanden och vågorna. En väldigt bra avslut på ett väldigt bra sommarlov.  Har även köpt nya pennor, block osv till imorgon inte lika exciting som det var när man var liten men ändå lite. Fick också äntligen skypat med Lisa idag efter många försök. En fin vän som gjorde dagen ännu bättre. 
 
"Foxton Beach". Inte här vi livvaktar utan en annan.
Systrarna mina på stranden
Céline tycker att jag är med för lite på min blogg så hon insisterar på att ta bilder där jag är med. Här är jag alltså..
Le sisters
Så här ser jag ut när jag äter sallad
så här ser jag ut när jag badar
en av många fina solnedgångar som halvt fastnade på en kass iphone bild genom ett van fönster häromkvällen
Jag lagade middag i veckan för att visa tacksamhet för allt min värdfamilj gjorde under resan. Det blev min favvo: Lax med ungsbakade rödbetor, fetaost och pinjenötter. Serverat med hollandaise och ärtor. "Åh det är såhär lax borde smaka" var ett av utlåtandena jag fick av min mycket nöjda jury. 
 
Facts:
  • När de pratas om "lemonade" här syftar man på läsken "sprite" (eller liknande men oftast sprite)
  • Vi har haft över 33 grader i SKUGGAN dessa dagarna...
  • En man frågade häromdagen ifall Céline härstammade i från Syrien. Nu har vi hört följande länder: Indien, Brasilien, Egypten, Spanien, Italien och Turkiet. Truth is är att hon är genom Schweizisk om inte brevbäraren är inblandad på nått vänster förstås...