Hade en extremt rolig lördag igår som jag alltid har när jag hänger med min Surf life saving familj. Det var nämligen dags för årets "mid winter swim". Detta innebär enligt tradition ett dopp i havet mitt i vintern där våtdräkter är strikt förbjudna och istället bär alla diverse utklädnader. Det var svinkallt men så många skratt och fina outfits höjde temperaturen. 
 
Skratten byttes efter doppet ut mot en klump i halsen då jag och Céline hade fått ner all vår tacksamhet och känslor i ett tal som vi höll för allihopa. Kan inte beskriva hur mycket surf klubben har gjort för mitt utbytesår och hur mycket jag tycker om att att vara med varenda än. De är verkligen som en andra familj och klubbstugan och stranden har blivit vårt andra hem. Vi avslutade talet med att ge dem en stor tavla med ett collage av alla fantastiska bilder vi har från säsongen. Folk skrev sedan superfina saker på våra flaggor och gav oss hårda kramar. Usch vad ont det gör att lämna detta. 
 
Anyway klumpen i halsen blev utbytt mot skratt återigen då vi blev hembjudna på en "familjemiddag a la Dewar"på kvällen. Måste säga att detta var nog en av de bättre kvällarna jag har haft i NZ. Connor Dewar är en av mina absolut bästa vänner här och vi har alltid hur roligt som helst tillsammans. Att få träffa hans lika roliga mamma, tvillingbror och grannar blev en oslagbar kombo. Susie och Nathan från Sls var där också och stämningen var bara så himla skön. Alla pratade högt om roliga historier om dvärgar och fylleminnen. Kärleken och glädjen i rummet var verkligen påtaglig. vilken familj och vilken kväll som sedan gick vidare i dans och allsång samt min klassiker "chipong" (en lek som blivit populär i mina kretsar här nere). kväll blev till natt och allt var underbart.
 
Fylld av glädje men samtidigt finns klumpen i magen där som ständigt påminner om att det bara är två veckor kvar av detta... 
 
Jai jenner (fattar ni Caitlyn jenner...) och Victoria 
salt and pepper, erkänn söta? 
Ninja Nathan och Connor
Trav vann pris för bästa outfit. 
Asså ser ni vilken härlig familj vi är eller? Här är från höger: Marcus, Connor, Trav, Nathan och Isaac. 
 
Bilder från kvällen: 
Jag bär Connors skoluniform från Waiopehu college och Céline bär tvillingbrorsan Liams uniform från Horowhenua college. Vilken gillar ni bäst? 
 
syskonkärlek
De har väldigt många roliga hattar hemma hos sig... Det här är btw en "fjortis" poose i NZ
Bästisen och jag <3
 
Här en kopia av talet vi höll också så kanske ni får en bättre bild av hur mycket de har betytt för oss det här året:
 
 
Facts: 
  • Vi har nu bestämt vilket fordon Jag och Tom kommer att anlända i till balen på Lördag. Vill inte avslöja ännu men det innebär speedos och livvakter...
  • Connor hade en docka som han köpte klänningar till när han var liten. Den hette Lisa. 
  • Okej anledningen till att jag bara har ett byxben på mig på bilderna som sedan går vidare till shorts är för att mina favorit jeans sprack igår. Trendsetter som jag är klippte Céline först av ena benet med en benvärmare som accessoar. Det var inte tillräckligt tyckte resten så senare på kvällen blev det shorts och benvärmare istället.
Fredag den 19 juni betyder på hemmaplan att det är dags för midsommar. I NZ betydde det istället dags för skridskor i ösregn, restaurang besök och basket med ett gäng utlänningar. Skolan och de två internationella kaptenerna hade nämligen ordnat en helkväll för alla utbytesstudenter. Gillade tanken av att kunna säga att jag åkte skridskor på midsommar så jag var självklart på. 
 
Skridskorna och isen var faktiskt extremt kassa båda två men det innebar inte att vi kunde ha svinroligt ändå. Alla blev dyngsura eftersom det verkligen har ösregnat i flera dagar här nu men ett mysigt restaurangbesök värmde upp oss. Sedan kollade vi som sagt på en basket match men bästa delen enligt mig var i halvlek när 3 tjejer kom in och körde ett ABBA-medley så jag och Hanni kunde rocka loss. 
 
Hoppas ni där hemma firade min absolut bästa svenskahögtid ordentligt åt mig. Här kommer en liten hälsning från NZ: 
 
Emma (Danmark), jag aka isprinsessan och Saara (Finland) 
Céline (Schweiz)  och Mali (Frankrike) 
Emma (Danmark) och Vicky ( Österrike) 
Jag och Princess TyTy aka Tyla som är en av de två international captains.
 
Selfies på Basketmatchen
 
 Facts: 
  • Mina Svenska vänner som är utbytesstudenter i Aussie hade ett riktigt midsommarfirande i svenska kyrkan i Melbourne. Midsommarstång och allt men det bästa var all svensk mat som de skickade bilder på... Däribland julmust drööööööm
  • Det har som sagt verkligen öst ner konstant i drygt två dagar nu och NZ är i kaos. Det är översvämminigar överallt och folk kan inte ta sig fram för att väldigt många vägar är avstängda. Rugbyplanen utanför vårt hus är numera en sjö. Hade även vänner som tog ut kanoten på gatan igår för en liten tur. 
  • På crossfiten i veckan hyllade vi rugby spelaren Jerry Collins som för drygt två veckor sedan gick bort i en bilkrasch i Paris. Det har varit väldigt uppmärksammat här såklart eftersom han var en Allblack (Spelare i det Nya Zeeländska rugbylandslaget). I Crossfit är det en tradition att göra hedringar åt bortgångna människor där man sliter rumpan av sig i deras ära. Känns bra efteråt.
Hej på er vänner nu har jag massor att skriva och visa er för jisses vilken vecka jag har haft. Måste börja med att nämna dramat i tisdags kväll som startades runt elva tiden av att en sten plötsligt blev inkastad genom mitt sovrumsfönster. De tre killarna i min familj ( Värdpappa, bror och min systers pojkvän) sprang ut i riktningen som en tant pekade att de två stenkastarna hade sprungit. Killarna i min familj trodde de hade lyckats omringa de två stenkastarna i en buske och min värdpappa gick för att ringa polisen och hämta vanen. Under denna tiden hade stenkastarna i busken ringt kompisar och plötsligt anslöt sig tre nya killar, varav en hade en kniv i handen. Stenkastarna pucklade på killarna i min familj. Min pappa fick en rejäl blåtira och min bror blev liggandes på marken ett tag innan alla tre kunde fly iväg hem i vanen. Polisen kom och min bror åkte till sjukhus. Som tur var kände min bror igen killarna och polisen kunde fånga allihop som nu ska till domstol på onsdag. Min bror kom hem från sjukhus utan några farliga skador så allting slutade bra men herregud vilket drama... Nu vet ni och vi har tyvärr fått se den mörka sidan av NZ också.
 
Som resultat av detta tyckte skolan att vi kunde ta ledigt i två dagar för att ha familjetid vilket vi utnyttjade till fullo. Vi har nämligen haft "mjölka kossor" kvar på bucketlistan och vi kände att det nu var dags att bocka av den också. Sagt och gjort åkte vi till en familjeväns farm och det slutade med att jag och systrarna mjölkade alla 200 kossor. Skitroligt att sätta de sugande propparna på kossorna även om det var mindre kul när de sket över hela mig. 
 
På kvällen duschade vi av koskiten för att byta ut det mot våra högklackade skor och klänningar. Det var nämligen dags för "Awards night" med stage challenge. En slags fake oscarsgala där alla som deltagit i Stage challenge fick priser av olika slag, gick röda mattan, åt pizza och dansade. Kul kväll och jag vann pris för bästa dansare av the tamers (djurtämjarna). 
 
 
Några söta kalvar också. 
Ni ser det bruna? ja det är bajs mina vänner.....
 
Men en dusch och lite piff och vi var redo igen. Här är jag, Céline, Amanda och Tyska Melina. 
Jag och Tyla
Dans woop wopp (det var väldigt många fler där men tog inte så många bilder..)
 
Avslutar med bilderna från dramat: 
 
Facts: 
  • Har ätit sjukliga mängder av ärtor och morötter i helhet detta året. 
  • Drack en läsk med smak av Feijoa och mandarin igår. (Feijoa var den frukten jag nämde för ett bra tag sedan som i princip bara är populär här på NZ, väldigt speciell men god smak) Den var god
  • Céline har en vän som har skickat brev till henne varenda söndag sedan vi kom hit. Respekt mannen.