Jag sa senast att Célines rum inte var klart för bloggen men nu, mina vänner, har det fått sig en rejäl makeover. Det är alltså vad vi har sysslat med de senaste dagarna. Céline är lite utav en prinsessa detta eftersom hon är liiite bättre än alla andra och kan tex inte tänka sig att sitta i mitten av baksätet i bilen osv. Därför passade ett tjejigt väldigt rosa rum helt perfekt. Vi har också patrullerat stranden och tränat en hel del. Sprungit varje dag sedan jag bytte familj och är verkligen igång igen. Yay för mig. Just i detta nu sitter vi också och smider väldigt exciting planer inför Januari men mer om det senare. Om vi inte hörs innan önskar jag alla fina där ute en fin nyår! Här har man inte fyrverkerier på nyårsafton vad är det ens liksom? 
 
Before: ( rummet är alltså ett litet utehus) 
During:
After:
Connor och Maia
Connor
Fick med mig kameran till stranden och eftersom jag blivit en expert på att göra filmer planerar jag att klippa ihop något så smånigom så att ni kan få ett litet smakprov på livet som en lifeguard. 
 
Facts:
 (ändrade oficiellt namnet till facts istället för fun facts nu för känner att nivån har gått ner lite. Ibland är jag inspirerad ibland inte okej? ) 
  • Célines ena färg til hennes rum hette "swiss coffe" det tyckte vi va lite kul. (hon är från Schweiz alltså..) 
  • Mixade imorse min vanliga havregrynsgröt med coco puffs. Jag vet helt galet men gott va det. 
  • Céline stickade byxor till våran gosedjurs kiwifågel.
Jisses vilka härliga dagar jag har haft! trodde att jag skulle känna väldans hemlängtan under julen men har bara njutit av min kiwi jul istället. Vi har haft massa släkt här och ätit väldigt gott. Det har varit strålande sol och temperaturen har legat strax under 30 grader. Visserligen saknar jag julbord och min fina familj och släkt men om ni tittar på filmen här nedanför så förstår ni nog att jag har haft det vldigt bra ändå. Som utlovat har vi alltså filmat små snuttar under de tre juldagarna och vi har nu klippt ihop det till en härlig film.
 
Varsågoda och välkomna in i min kiwi Christmas: 
 
 ps. de var en del som lämnade innan vi kom på att alla skulle säga merry christmas men men...
  
Fun facts: 
  • I filmen åt vi "traditionell Hangi". Detta är en Maorisk tradition och ska egentligen lagas i en kokgrop, dvs under marken. processen tar cirkus 6 timmar. Maten ångas alltså och tillagas ofta tillsammans med kål. I filmen är det en modern variant i någon slags hangi kokare.
  • Nya Zeeländska efterrätter är väldigt speciella. De flesta skulle jag kalla för extremt sött "gojs". I filmen äter vi flera traditionella efterrätter och tänkte ge dem en kort beskrivning här:
Triffle- sprit dränkt (valfritt) sockerkaksbottnen med jelly, frukt, vaniljkräm och grädde
Pavlova- En slags tårta fast är egentligen som en stor okokt maräng med grädde och frukt på. Smakar mest socker.
Ambrosia- En röra gjort på yoghurt, marshmallows och vindruvor
Christmas cake / steam pudding - En fruktkaka som tillagas på ett speciellt sätt över natten och grejer (osäker på den processen). Serveras med vaniljkräm eller grädde helst varm. Denna var väldigt god och receptet hade gått i familjen i flera flera år.
  • Jag fick alltså en enhörnings onepiece i julklapp. Mitt i prick, kommer antagligen spendera resterande 7 månader i den..
Förra året tillbringade jag denna dagen mitt ute i Abu Dhabis öknen. I år vaknade jag istället upp i ett tält på andra sidan gjorden i Nya Zeeland. Livet är knasigt alltså...
 
Jag och Céline och killarna har alltså i natt sovit i ett tält i boysens trädgård. Jättemysigt då vi satt uppe och lyssnade på julmusik och pratade långt in på småtimmarna och alldeles innan vi gav upp för att sova gick vi ut och tog en sista titt på den helt magnifika stjärnhimmelen. Den är annorlunda här då den är super klar och massa fler stjärnor syns, helt fantastiskt. Vi startade sedan julaftonsmorgon med ett morgondopp i poolen eftersom de senaste dagarna här har varit över 30 grader varmt.
 
På eftermiddagen var det sedan en julträff med lite tilltugg och julklappsspel hos Janine med utbytisar och deras värdfamiljer. Lite skumt att vara gäst på ett ställe som du precis bott 5 månader på men samtidigt trevligt att fira lite Europeisk jul. Bästa med dagen var sedan kvällen då ungdomarna i huset (Jag, Céline, Aimee, hennes pojkvän Cam, Aimees storebror Andrew och hans flickvän Thalia)  satt ute bland ljus och musik och spelade ett kortspel som vi spelar mycket här: skipbo. Härlig stund bara. Kvällen fick sedan ett känslomässigt avslut då jag skypade med hela min familj och alla tre började gråta när de öppnade min present som jag skickat till dem. Pappa som jag sett gråta typ en gång i mitt liv var tvungen att lämna rummet för att samla sig.. Aj aj gör ont i hjärtat.
 
MEN samtidigt är jag lycklig att jag har min fina nya värdfamilj som bara är helt underbara. Mår väldigt bra just nu och inser verkligen hur mycket en fin familjekänsla gör. Imorgon är det the real deal med mer släkt, massor av mat och presenter, väldigt excited! Jag tänkte klippa ihop en film om min kiwichristmas och filmar små snuttar hela tiden så stay tuned ifall ni vill ha ett smakprov! Hoppas ni får en riktigt God Jul allesammans <3
Hunden är väldigt gammal och tältet är stort.
pool
får som sagt inte nog av vackra landskap och fantastiska solnedgångar.
Lärde mig också att spela cricket och vi spelade med hela killarnas familj. De bor med en undebar familj som består av mamma Leah, Pappa peter och 4 barn. (två tvillingar, en syter som är 17 och en bror som är 20ish) 
Här njuter vi av stjärnorna sent sent i natten. Synd att de inte fastnar på bild för det är helt magiskt..
Fina Céline på väg tilll Janine. presenten är från oss till vår nya area rep som har vart ett stort stöd det senaste. Väldigt fin männsika som förtjänade ett fotspa tyckte vi så hon kan unna sig själv lite istället för alla andra.
 
Fun facts:
  • Julen känns inte alls lika traditionsbunden som den är i Sverige med julbord, Kalle Anka osv. Istället gör alla ganska olika huruvida du firar med familj eller vänner, Grillar eller fylld kalkon, hemma eller på stranden. 
  • Jag vann en chokladsås i julklappsspelet.
  • En av de tre annars väldigt lydiga hundarna jag bor med slickar konstant. Om en fot sticker ut från soffan är den definitivt i farozonen.
 Nu ska jag drömma om julbord och streama Kalle anka när jag vaknar...