Dagen D var kommen och igår var det äntligen dags för uppträdandet av det vi har kämpat och slitit med i flera månader. Stage challenge är alltså en utmaning där flera skolor i mitt distrikt tävlar med varsin 8 minuters lång dans och drama uppsättning. Alla väljer var sitt tema. Det kan vara allt mellan dödstraff och abort till vanliga tonårsproblem. Min skola hade temat "door of opportunities" vilket handlar om hur vi som sista års elever ställs inför stora val inför våran framtid . Huvudrollen i våran uppsättning valde att gå med i en Cirkus där allting inte var lika perfekt som på ytan, Duh duh duuuuuuuh...
 
Tidigt på morgonen tog alla 70 inblandade personen skolbussen till närmsta storstan, Palmy. Hela dagen var ett party av människor från alla skolor, genrep och förberedelser. Stämningen var väldigt energisk och alla var supertrevliga (kan ha något med att det fanns ett pris för i princip trevligast skola.. men ändå resulterade i en bra atmosfär) När det var vår tur att inta scenen gjorde vi det med bravur. Efter timmar av extrema kroppsmålningar och kostympiffningar levererade vi vår dans som aldrig förr. Vi slutade som fyra bara några ynka poäng från en pallplats. Grannskolan från Levin intog väldigt väl förtjänt första platsen. Miriam från surf lifesavingen startade upp deras nummer med en väldigt cool dans som 50-tals servitris. Nu ska jag vila min rejält mörbultade kropp efter denna veckan med långhelg eftersom det är drottningens födelsedag på måndag, Klart vi måste fira henne ordentligt liksom!
 
Puss och hej på er! 
Alla dockor (Céline nr 2 från vänster)
Alla djur
Clowner...
Alla djurtämjare. (jag är i mitten lolilol) 
Alla huvudroller. Kiana till vänster och Sairatill höger har koreograferat hela allted och är helt amazing.
Alla grymma backstagers
Vi hade de coolaste T-shirtarna. Confusade alla lite extra med våra smeknamn eftersom ingen kan hålla reda på våra nationaliteter ändå...
 
FACTS: 
  • Ibland tänker jag tanken: "herrejäklar jag gjorde det!" Jag har varit utbytesstudent i snart 12 månader på andra sidan jorden. Byggt upp ett helt liv, haft många utmaningar och vuxit som en person enormt. På Nya zeeland dessutom.. Hur coolt? Tänk på det om du funderar på att åka som utbytesstudent...
  • My god vilken chockande kommentar jag fick häromdagen. Ni vet Butterchicken som har kommit att bli min absoluta favvo maträtt? Juste den ska vara Indisk MEN tydligen finns den bara i NZ ? vet ej om detta är sant. Är inte förberedd för ett liv utan butterchicken måste hitta det någonstans.
  • "Introducing my balldate" I had a request (not at all from the man himself..) to present to you, my lovely readers, the man that will take me to the ball in June. He is possibly the hottest guy in New Zealand and his intensive light blue eyes are to die for... Ladies and gentlemen here you have him: -Thomas Bohanna- !!
He is just perfect.  
 
Sport utbytet med skolan från Opunake varade som sagt i tre dagar. Vi krigade och kämpade men tyvärr lyckades vi förlora i samtliga sporter: Rugby, Basket, Netball, Hockey, och Soccer på både på kill och tjejsidan. MEN, mina damer och herrar, i tjejvolleybollen levererade vi och VANN!. Vi hade två grovt haltande blondiner (både jag och Hanni var skadade från rugby (jag) och fotboll (Hanni) dagen innan)  på plan eftersom vår coach nästan började gråta när vi sa att vi antagligen inte kunde spela. Svenskarna svalde då lite smärtstillande och körde på en då och se vilket resultat!. 
 
Höjdpunkten på utbytet var såklart när grabbarna möttes i Rugby. Även om vi förlorade där med bjöds det på show eftersom det är tradition att båda lagen utför The Haka innan matchstart. Hakan är alltså för er som inte hängt med en slags ramsa med rörelser som användes förr i tiden av Maorierna för att skrämma fiender. En stark och mäktig Haka blir då tecken på makt och stolthet. Det finns flera olika och vår skola har en alldelles egen. Jag tycker vårt lag gjorde ett bra jobb men ni kan döma själva i videon nedan: 
 
 Slutet är bäst så kanske att ni behöver spola fram lite..
 
 
Uppvärmning
De två haltarna
In Action
Woho vi vann
Haltade för långsamt för att komma med på denna snygga bild...
Vårt kill rugby lag när de utför Hakan
 
FACTS:
  • Alla äter väldigt mycket chips här. Inte ovanligt att ta med sig en påse som lunch till exempel. Sen är NZ ett av världens fetaste länder också....
  • I NZ All brandkår, livvakter och stor del av all ambulanspersonal volontärer. Ganska häftigt hur de faktiskt funkar och att så många lägger så mycket tid för hårt slit utan betalning. 
  • Det är tyvärr ganska racistiskt mot Maorierna här vilket går tillbaka långt bak i tiden och är grunden till många konflikter som pågår i samhället. 
Jag har spelat min livs första RUGBY match och jag lever!! De närmsta tre dagarna på min skola har vi besök av  en skola från ungefär 4 timmar norrut. Varje år sker ett utbyte mellan skolorna där vi möts i alla sporter. I år är det vi som är värdar och det är dessutom extra speciellt eftersom det är 50 års jubileum. Efter endast fyra träningar i en sport som jag inte visste et jota om innan jag började skulle jag på skakande ben ut på plan och spela. Rugby, som ni kanske vet, är väldigt fysiskt eftersom man attackerar spelarna istället för bollen. Tacklingar är en stor bas i spelet och de får gå till nästan hur som helst. Du kan komma bakifrån, framifrån eller från sidan och med allt vad du har försöka brotta ner dem till marken. JAG VAR SVINNERVÖS kan jag lugnt säga när jag vaknade imorse. Innan jag kunde vara nervös för rugbyn behövde jag istället vara lite nervös för att jag skulle sjunga framför hela skolan. Representerade Sverige med en Mando Diao låt och det gick väldigt bra. 
 
För att välkomna den andra skolan hade vi en tradiotionell powhiri cermoni. Detta är en Maorisk tradition och den innehåller sånger, tal och framförallt the Haka. Detta görs när nya människor välkomnas in i en främmande Marae ( Skolan räknas som vår Marae och med detta menas liksom vårt teratorium eller vårt hem). Och sedan var det dags....
 
Inför stor publik gick vi ut på plan i killarnas rugby outfits och våra tandskydd. Var lite rädd att folk skulle skratta men istället var alla väldigt peppande. De skrek, hejade och sa hur coola vi var som skulle spela. Matchen startades och halva tiden var jag väldigt förvirrad men andra halvan spelade jag faktiskt ganska bra. Det var inte så läskigt som jag trodde utan jävlaranamat tog in och vi slet allihopa. Borde kanske inte prata om poängen för vi blev ganska rejält krossade MEN är ändå väldigt stolt över oss alla. Roligast av allt var Céline som scored a goal eftersom hon är ute på kanten, och när hon får bollen är det bara att löpa så fort som möjligt vilket hon är mycket bra på. Jag var nära några gånger men blev nerbrottad. Imorgon är det volleyboll för min del om min kropp klarar det. Sträckte min lårmuskel rejält och kan inte gå at the moment. Skadad men ändå såå stolt med dagens bravader. 
 
The team förutom Tyla som behövde springa iväg och spela Basket.
Lol vad snygg man är med tandskydd. Ser ganska hårda ut iaf...
Hahahaha jag in action. Schysst face.
 
FACTS:
  • Folk lyssnar på Basshunter här. Eller det är inte poppis just nu sååå men hade ingen aning om att han hade slagit här också liksom?? Jätteskumt när jag två gånger bara denna veckan har hört olika vänner sätta på "Boten Anna" (på svenska dessutom) 
  • Cameron (min systers pojkvän) har flyttat tillbaka in hos oss efter att ha jobbat som kock i några månader uppe i norr. Nu är vi 8 personer, 5 hundar, 13 fåglar, 6 kycklingar och en sköldpadda. De ni!
  • Det är svinkallt nu. Eller utomhus inte sååå farligt men saken är att husen inte är varma. Sov i mjukisbyxor och hoddie samt 4 halvdana täcken...Frös fortfarande. Snö på bergen och frost på morgonen.