Göstapetter vilka dagar jag har haft sen sist, jag har inte haft en chans att skriva. Efter en väldigt bra sista helg i en helt fantastiskt land var det tyvärr min tid att ta mina farväl. Supertidigt på måndagsmorgonen åkte hela familjen (och alla andra utbytesstudenter från samma organisation till den lilla flygplatsen i Palmerston North. Efter att många tårar hade fallit redan under söndagen (och resten av veckan för den delen) blev det faktiskt ett ganska lugnt och bra adjö istället för något hysteriskt vilket kändes ganska bra. 
 
I och med det började den 36 timmar långa hemresan. Vi var 38 utbytesstudenter som lämnade och känslan i luften var verkligen en blandning mellan stor sorg men också förväntan inför att träffa alla som vi har saknat så de senaste 12 månaderna. Efter mycket flygplansmat och en extremt skön fotmassage maskin på Singapores flygplats landade vi i Köpenhamn. Där var det dags för ett av de jobbigare farvälen. Salt och peppar, blondinen och brunetten, Schweiziskan och Svenskan, duon och systrarna behövde skiljas åt och oj vad det gjorde ont. Vi höll gråten inne så länge som möjligt men när det var dags att gå till gaten gick det inte längre. På den kortaa flighten till Göteborg läste jag öven vad hon skrivit på min flagga.. oj oj hur ska jag leva utan henne vid min sida 24/7? Jag vet inte.. 
 
Den emotionella bergodalbanan fortsatte då det sedan var dags för ett ögonblick som jag drömt om så många gånger. Det var dags att springa ut genom dörrarna och få krama min familj. Bara det att det var inte endast min familj som stod där. När jag och Marcus (en annan utbytesstudent) gick ut genom portarna hörde jag honom säga: - oj jäklar vad många kompisar som är här för dig, och sedan blev jag överfallen av kramar. Nästan alla fina tjejkompisar hade samlats med blommor och choklad tillsammans med min familj, kusiner, och familjevänner. Det blev en gråt/skrattfest och jag kunde inte förstå någonting. Nu i efterhand har jag nästan minnesluckor från just den stunden för det var bara sådan euroferi. 
 
Efteråt var det Brunch med allihopa hemma hos mig och vi pratade massor om NZ och alla framtidsplaner. Delade med mig av Nya zeeländska godisar och gick igenom min bucketlist, filmer och bilder. Resten av dagarna hemma har varit helt sjukt konstiga. Allt är som vanligt fast ändå inte. Jag ser saker på ett nytt sätt, Svenskar, vänner, pengar och allt har liksom nytt ljus på sig. Samtidigt som man har jetlag av desslike är förvirringen total. Så glad att vara hemma men samtidigt är det något som saknas vilket är hela mitt liv som jag har bytt upp på andra sidan jorden. Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig när jag börjar komma in i det svenska livet igen. 
 
Dagarna i Sverige har bestått utav massa kärlek från familj, vänner och släktingar, god mat, och shopping. Igår fredag kom de kompisar som inte jobbar eller reser på en grillkväll som blev himla lyckad. Så kul så kul att träffa dessa älskade människor efter så lång tid. Gud vad jag har saknat dom. Natten blev till morgon då jag för första gången kunde gå ut på klubben lagligt i Sverige och alla vännerna kunde visa mig vad som gällde. En natt som jag verkligen kommer minnas. 
 
Har inte tänkt att avsluta bloggen riktigt än då jag har en film som ska upp och jag har lovat att skriva något av en epilog på engelska om mitt år. Ska bara samla mig lite först så häng kvar om det intresserar er. 
 
Varför inte se ut såhär när du ändå bara ska sitta ner i 36 timmar och visa dig för typ hundratals olika nationaliterter på olika flygplatser? Jag tyckte vi var rätt coola iaf. (Surf life saving uniformen samt våra flaggor som är helt överfyllda med fina ord från alla våra kompisar) 
Sista selfien på duon :(
 
Här är gänget innan jag har anlänt på flygplatsen 
 
En glad skit som inte fattar någonting at this point
Så mycket kärlek, vilket mottagande. Kunde inte varit bättre.
Hängde med min fina vän Axel en kväll <3
Sedan var det dags för grillkväll
Underbar kväll. 
 
Om ni vill se något känslosamt så kan ni kolla filmen från när jag sprang ut genom portarna på flygplatsen här:
 
Facts: 
  • Jag lyckdes packa endast en väska utan övervikt och då hade jag ändå plats för 1,5 kg av Nya Zeeländskt godis. Kalla mig packkungen 
  • Jag har känt mig full sen jag anlände i Sverige. Känslan är superkonstig. I början var det svårt att prata svenska också eller äns förstå vad som skedde runt omkring mig, var i chock.
  • Hittade marmite på våran Ica. Jakten efter andra Nya Zeeländska prylar har börjat.
Aj aj vad det värker i hjärtat. Nu sitter jag här bredvid en halvt packad väska och flyget går 6.45 imorgon bitti. De senaste dagarna har varit väldigt händelserika och vi har försökt att njuta och hållt våra humör uppe så länge som möjligt trots alla hejdån och "last times". I tordags gick vi på bio med underbara Hamish. Hamish som var killen som introducerade mig och Céline till surf lifesaving. Så innerligt tacksam och vilken fin vän. Väldigt bra kväll. 
 
Dagarna i skolan har också varit väldigt bra då alla har uppmärksammat oss lite extra. Vi har haft med våra Nya Zeeländska flaggor varje dag och de är nu överfulla med fina ord. Dockumenterade sista dagen i skolan med min kamera så tänkte klippa ihop filmen på planet och sedan göra ett eget inlägg om det.
 
Helgen har varit superb den med. I fredags hade först min underbara värdfamilj fixat extra lyxig familjekväll med godmat presenter och mys. Vi hade skrivit ett tal och gav dem fina inramade bilder. Svårt vad kan man ge till folk som betyder så mycket för än? Väldigt spontant bytte jag sedan om från mysdress till party topp då Mina vänner Teina och Nathan från Livesavingen ville ut och partaja i Levin. De hämtade upp mig och blev väldigt lyckat. Nathan har coolaste dansmovesen och Teina vann 180 dollar på en spelmaskin utan att ha en aning om hur spelet fungerade. 
 
Sov sedan hos Teina och nästa morgon var det dags för gym med Céline och Isaac. Gymmandet gick sedan vidare till en lååång lunch då Trav också tillkom och vi pratade om allt mellan himmel och jord. De berättade sina första intryck av oss och gud vad roligt sånt är att höra. 
 
Efter ett jobbigt Adjö till de två herrarna blev det tid för ett nytt då vi gick hem till vår fina vän Amanda. För ett häng och kramar. På kvällen var det rugbyfinal på storbildskärm med Bland annat Connor och Tom (min baldejt). Partyt fortsattes sedan hemma hos härliga connors familj vilket ledde till en sleepover med hela gänget. Min absolut sista dag blev ett härligt uppvaknande bland vänner och sedan ett sista besök till min favorit plats och andra hem " Waitarere beach". Adjöt till Connor och de andra var droppen och nu är det väldigt tungt i hjärtat. Samtidigt vet jag att jag kommer tillbaka i December och att det ska bli väldigt roligt att komma hem till mina lika fina vänner och familj hemma. Ses snart fina ni! 
 
Vi hade en avslutnings middag med värdfamiljer och studenter på en restaurang i veckan också. Céline beställde in en Mangomilkshake och den var to die for. söt mugg också
I veckan hade vi också en Powheri (Maori ritual då man välkomnar nya människor kortfattat)  i skolan för viktiga besökare som kom. En maffig sådan med Haka och maori låtar. Filmade så lägger till det i videon jag kommer klippa till på flyget. 
Jag och min värdmamma har en väldigt fin relation och vi båda har kämpat med tårar denna veckan
Bio med Hamish. Vi såg Ted 2 så himla konstig humor...
Sent på natten på donken med boysen. Nathan och Teina var lite ledsna över att de inte varit på bloggen så mycket så här är dom allihopa! två fina vänner!
Nästa dag med Isaac och trav efter gymmet. Isaac kunde göra immitationer på massa människor från lifesavingen och det gjorde ont i magen av skratt.
Hehe en liten bild på fina amanda också.
Här var det rugby och innan vi festade vidare hos Connor
Och detta var dagen efter med gänget. Min sista dag i Nya Zeeland och på mit utbytessår....
Typ bästa platsen på jorden.. Känslosamt
 
 
 
Facts: 
  • Min musik lärare har varit en ljuspunkt i skolan. Sista dagen bjöd han ut bandet och min sånglärare på en kaffe och vi pratade och skrattade. Han har bjudit ut mig och min familj till hans sommarstuga i när vi kommer tillbaka i december.
  • Såg en brevlåda i form av en micro idag.. Hur coolt? 
  • Jag kommer vara i luften i över 24 timmar påvägen hem... fuuuun 

okeeej Sååå i helgen var det äntligen dags för balen som vi alla har pratat om sedan sommarlovet. Dagen startade redan klockan 12.30 då alla fem tjejerna i min familj åkte till min syster Aimees hair dressing college. Hon pluggar nämligen till frisör. Vi lyxade runt helt själva i salongen och Aimees och hennes lärare hjälptes åt med att styla alla våra hårsvall. Jag satt i en annan hörna och gjorde sminkningar och Caryl stod för bubbel.

 Efter final touches hemma och foton med familjen var det dags för nästa steg i våran ganska packade plan för kvällen. Det blev först ett besök hos vår vän Kianas mormor där de hade satt upp proffesionella lampor och Jag, Céline, Kiana, Rebecka och Tyrell hade en egen photoshoot. En väldigt söt mormor bör tilläggas. Därefter åkte vi till nästa hus nämligen min vän Olivias där många av vännerna samlades, tog bilder och småpratade i väntan på dejter och sina fancy bilar. 

Eller bilar och bilar somliga (jag) valde att anlända i en båt istället. Mina fina livvakts vänner hade tagit med sig IRB båten och i sina fina gul röda jackor knuffade de oss fram till röda mattan. "operation smorgasbord is complete and packaged delivered" sades på walkie talkin när jag mötte min date, båten och de fyra andra båt passagerarna (nämligen Connor, Brydon, Katie och Annie som var representanter från deras skola). Lätt coolaste éntren och sedan rockade jag och Thomas röda mattan arm i arm. 

Själva balen var helt okej men med alla förväntningar som vi byggt upp i alla dessa månader var det svårt att leva upp till dem. Pratade runt med de flesta, poosade i fotobåset  och dansade när jag kände igen låtarna. Temat för kvällen var "Candyland" så det var godis, ballonger och färglada saker överallt. Vi hade till och med en sockervaddsmaskin! 

10.30 stängdes portarna och då var det dags för efterfest. Ett snabbt ombyte hos Kiana och sedan fortsatte festen långt in på småtimmarna ute på landet med tända eldar och dunkade musik. Alla var där, även mina vänner inklusive date från den andra skolan. Höjdpunkten var när vi tog över musiken och fick några minuter av hela gänget dansandes till "bag in da box" (för er som missat har den låten alltså blivit en grej på Nya Zeeländska fester... Sweden represent liksom) 

 Mycket att skriva men ännu flera foton att visa soo here we go: 

Temat var som sagt Candyland och här var inbjudningar. 
Här är vi själva och lyxar i salongen 
 Systrarna och en nära vän "Kiana". Hon är en grym dansare, koreograferade hela stage Challenge och har även en väldigt underfundig rolig humor.
 
Här var vår photoshoot hos Kiana. (jag, Céline, Tyrell, Rebecca och finaste vännen Kiana) 
Finaste värdföräldrarna och bästa systern.
Hela gänget i min familj som gick till balen: Céline, Systern Aimee och i bakgrunden hennes pojkvän Cameron, Brodern Andrew och hans flickvän Tahlia,  brorsan Brendon som gick med Camerons kusin Grace och jag. Vi bor alltså 8 (just nu 9 stycken då Brendon är här några veckor) i mitt hus...
min area rep och calculus lärare Debbie kom och tog bilder.
Hemma hos Olivia samlades många kompisar. På denna bild har ni: Melina i rosa, Olivia i rött, Saira i vitt, Mali i svart och sedan Céline och jag.
Bilder från förfesten hos Olivia. Melina, Ashley jag o Mali
Coolaste Entren alltså...
Röda mattan
Bästisen
Connor hittade min andra mullet (hockeyfrilla) kompis Cody och de klickade direkt. Tror de är bröder eller något
Dessa tre underbaringar hänger jag ganska mycket med i skolan. (Brooke, Hanni och Shavaughn) 
De tre blondinerna
Min fina date Thomas och jag. Killen har humor
Min favvo bild med hela gänget från Waipehu college. (Connor min bästis går där och lyckades bli en av de som fick representera deras skola på våran bal. Thomas min date går också där) 
Tog en bild med min Calculus klass. Hur cool är inte indiska Janki då? 
Systrarna med våra dejter. Céline går med en av de musikaliska tvillingarna som jag har pratat om och han är även headstudent på vår skola.
Standard med surf life saving poosen
En fin Legrand som vann "ballking"
Hade fake guldtattueringar så att jag fick lite bling.
Alla utbytisar (Vicky-Österrike, Hanni-skåne, Saara-Finland, Emma-Danmark, Anna-Schweiz, jag, Tomaso-Italien, Céline-Schweiz, Melina-Tyskland, Mali eller "Marie-Liesse" - Frankrike) 
Alla dessa bilder var tagna inne på balen 
Här är vi redo för efterfesten 
 
Facts: 
  • förutom att jag anlände i en båt så var det någon som kom på en ponny och en annan på en motorcykel. Och Sedan en massa schyssta bilar. Såg dock ingens entre eftersom jag redan var inne vilket var lite synd.  Confident att vi var coolast ändå dock.
  • I stället för att bara säga  en kvart eller om 15 min säger de ” quarter of an hour”. Så onödigt haha. Långt och förvirrande. 
  • Chokladernas choklad (iaf i NZ) har kommit u med ytterligare en ny smak. Dena gången ”jelly tip”. Detta är från början en glass som är standard och ganska populär. Vaniljglass med jelly på toppen och sedan doppad i choklad. Chokladen har mjölkchoklad botten och ett lock av vitchoklad som sedan är fylld med jelly. Väldigt god tycker jag allt.