Innan jag pratar om min helg tänkte jag bara avslöja att *trumvirvel* jag signade upp för det blivande RUGBYlaget på min skola i veckan!! Ska bli mycket spännande att få bli nedtacklad och kasta den avlånga bollen. (har inte en aning hur sporten fungerar faktiskt..) Jag bestämde mig också för att vara med i volleybolllaget och hade en kul träning på den extra långa tordagslunchen. Laget känns roligare i år då flera är från mitt tjejgäng som jag umgås med i skolan plus att vi är många fler än förra året. Jag är taggad inför matcherna och vanåkandet framöver. 
 
Nu till min helg som hittills varit väldigt bra. I går (fredags) kom vår tredje medlem i "supertrion" nämligen finske Joona på en sleepover. Han har varit på ett tre veckors långt äventyr fyllt med ishockey i Auckland. Vi satt ute i sommarnatten med ljus och en skip-bo kortlek och pratade och myste långt in på småtimmarna. Joona har även bara 4 veckor kvar här i NZ då han vill hinna hem till sina hockey tryouts (så himla finsk va...) och då blir det plötsligt bara jag och Céline kvar av vad som i början var ett dream team (Paolo, Bovy, Joona, jag och Céline). Vi måste därför göra det bästa av tiden vi har kvar och det var nödvändigt med lite kvalitetstid. 
 
Idag lördag hade vi lust för att sätta på oss våra supersexiga uniformer igen och nästan rädda liv (har fortfarande inte varit med om någon rescue men jag är alltid redo). Nu är de inte många patruller kvar eftersom sommaren tyvärr börjar lida mot sitt slut. Jag och Céline bestämde oss därför för att vi var tvugna att testa alla olika surfbrädor och andra tillbehör innan vi lägger av. Idag paddlade vi därför en slags kayak och fångade vågor med en bodyboard (en sådan kort surfbräda man brukade ha som barn ). När sista patrullen är över ska jag se till att klippa ihop alla filmer från patrullerna så att ni kan få uppleva min favvohobby i detta landet ännu mer.. 
Supertrion återförenad
Skandinaverna woop
Hon som inte kommer från Skandinavien...
Vi spelade även volley på stranden idag
Maia i the IRB. om det skulle ske en rescue är det troligast att denna båt tas ut. De är snabba som sjutton ut faktiskt (och också himla roliga att studsa på vågorna i). Maia håller i snöret där framme och det finns en speciell teknik över hur han ska röra sig när båten möter vågor. 
Här paddlar vi lite.
Så gosig bild på väldigt goa Olivia och Isaac.
Sötis Isaac.
 Det är väldigt storskillnad mellan hög och lågvatten. På morgonen är vattnent långt upp och senare under dagen måste vi flytta fram husvagnen. Därför är sanden mjuk och stolarna sjunker ner... lol
 
Facts
  • Mina värdföräldrar har pratat om en speciell frukt ett tag och i veckan kom den äntligen ut i affären.  Det är ett Nashipäron som alltså är en blandning mellan ett äpple och ett päron. Konsistensen var smaskens, krispig och saftig på samma gång. Dock tror jag att smaken kan mogna till sig något. 
  • Som svensk är jag van vid ett ganska strukturerat kösystem där det är väldigt fel att knö sig. I detta landet är det inte samma sak. Varje morgon när bussen kommer är det krig (i svenska mått mätt) om vem som ska gå på först.  Min inre köälskande svensk har börjat bli väldigt irriterad...
  • Alla oönskade kryp dödas inte med en flugsmällare utan istället sprayar man dem med nått insektsdödande. Love it den ger än så mycket makt (sprayen alltså) . Oj usch nu lät jag läskigt, är en djurvän lovar..
Kommer ni ihåg att jag förra veckan tävlade i lite simmning i skolan? Kanske inte men idag har i alla fall varit " the real deal" så att säga. Jag gick vidare till final i de båda heat jag simmade i sist, och idag skulle det simmas som sjutton hela dagen. Fram till lunch hölls alla finaler i alla olika simstillar och olika åldersgrupper. Efter lunch började dock det roliga då hela skolan joinade och var återigen utklädda i hus färgerna.Nu gällde det inte längre att simma fortast och seriösast utan tvärtom att bara ha kul. Däremot har alla verkligen sitt hjärta i det hus de tillhör i och alla verkligen kämpar, hejar och deltar. Vi körde grenar som hundsim, springa med en annan på ryggen, simma under vatten längst och sist men definitivt inte minst staffett.
 
Mitt hus är grymt och våra simmare vann det mesta kändes det som. Själv bidrog jag med en tredjeplats i 50 meter bröstsim och en andra plats i 50 meter freestyle (de två grenarna jag deltog i) och jag samt tre andra tjejer utklassade alla andra lag i båda staffetterna (Woho go Robertson!!) . Simkunskaperna varierade verkligen mellan deltagarna då vissa var super proffsiga med badmössor och andra som knappt kunde ta sig framåt. Det fanns också en del andra lifeguards såklart. Efter all denna simmningen gick vi på crossfiten efter skolan också och nu har jag ingen energi kvar över huvudtaget, tänkte dö lite smått bland alla mina fluffiga kuddar. 
 
Här är skolpoolen på morgonen. Vi finalister behövde komma extra tidigt till och med innan bussen.. (Min skola är inte så fancy, motsatsen faktiskt men hur najs med en skolpool?)
Min vackra syster som simmade 50 meter freestyle (kom 3:a) och var med i vårt grymma stafett-lag. 
här är stafetten igång
En Karin in action i stafetten. 
Alla stog och hejade och skrek helhjärtat på alla som deltog för sina hus. Okej Céline ser inte jätteentusiastisk ut.. men alla andra!
 
Facts:
  • Rugbyshorts är något som, ganska självklart, är mode här. Både killar och tjejer bär dem. För ett svenskt öga känns de ganska korta speciellt på killarnas muskliga lår liksom. Men jag är okej med det så accepterar denna trenden. 
  • Har till min glädje fått flera kommentarer på senaste att min dialekt börjar låta riktigt Nya zeeländsk. Och detta säger kiwisarna själva liksom, känns ballt mohaha.
  • "Yeah nah" är ett typiskt kiwi uttryck som de nästan driver med sig själva att de säger. Svårt att förklara men det används om någon säger något som du håller med om eller accepterar men sedan har något annat att säga om det. Till exempel: Did you have a good day today? Yeah, nah it was alright. Dagen var alltså okej. Ett väldigt flummigt uttryck som används hela tiden i alla fall.
 
Resten av min helg har spenderats på två olika stränder. Igår var det dags för att rädda liv i våra fina uniformer igen. (Med andra ord hade vi livvakts patrull..) Vädret var grått och inte super för strandbesökare vilket gjorde att havet fyllt med livvakter istället för simmare. Vi hade tid att testa både en kneeboard ( smal lång surfbräda som du sitter på knä på) och en standup paddleboard ( stor, bred bräda som du står upp på med en lång paddel). Alltid när jag tar med min kamera försvinner den en stund för att sedan återvända med massa roliga bilder. 
 
Efter patrullen åkte jag ut till Hanni och Himatangi. Vi träffade olika kompisar där ute på kvällen. Först Georgia och Josh som vi pratade en stund med och lite senare två killar Barney och Karl. Vid midnatt fick vi en briljant idé om att gå ut och fiska ål i träsket. Why not liksom? Vi alla var väldigt taggade men det vände ganska fort då träsket verkade väldigt dött, förutom en karl som råkade trilla i lite halvt. Sent på kvällen skypade vi hem till Hannis familj och farmor. Väldigt trevliga typer med härlig skånska. 
 
I dag prövade vi våran fiskelycka igen men denna gången på stranden. Det var nämligen fisketävling i Himatangi och hela stranden var full med exalterade fiskare. Vi fångade ingen men dagen innan hade Hannis värdpappa fångat en babyhaj! På eftermiddagen satt vi ute och pratade med ytterliggare två vänner (Legrand från skolan och en Cody.) Njuter av att ha så nära till vänner i Himatangi men också såklart att ha roliga sleepovers med andra halvan av den svenska superduetten. 
 
uppe i "tornet". Egentligen är det en tvåmanssits uppe på vår husvagn.
In action.
Teaaro och Isaac
Vet ni hur kil det är att hoppa på vågorna i gummibåten eller??
 Ytterligare en underbar solnedgång 
Tre taggade ålfiskare
En ålfiskare på en lekplats
Himatangi beach. "pinnarna som sticker upp är fiskespön och de fortsätter så långt ögat kunde nå".
Kolla mina fiskeskills
En annan svenne med sina fiskeskills.
En Legrand. Väldigt härlig och rolig vän.
 
Facts:
  • Blir väldigt confused av namnet "Tayla". Det kan nämligen stavas på typ hundra olika sätt: Tyla, Taelah, Tayla, Taylor (det sista alternativet kan vara både ett kill eller tjejnamn)  osv... Allt låter likadant i mina öran men det finns viss utalnings skillnad tydligen.
  • Niketofflor med strumpor är tydligen mode. En killa hade det på fest för någon vecka sedan och jag trodde han var ironisk.. Det var han inte. 
  • Det är väldigt mycket tjejdrama här. Svårt att hänga med i svängarna...