Sista dagen i Auckland valde vi att åka på ett litet äventyr. Vi träffade nämligen en vänlig liten överklasstant på bussresan mot Auckland och hon sa att vi absolut borde åka ut till ön Waiheke precis utanför staden. Tydligen skulle en av världens top 5 bästa stränder finnas där. Hon sålde idén tillräckligt hårt för oss att ta morgon färjan ut för att utforska. Väl där insåg vi att ön var lite större än vi tänkt därför hoppade vi på en busstour som åkte genom vackra kullar, fantastiska stränder/vikar, fina hus och många vingårdar. Ön är nämligen också känd som "the island of wine". Vi var också tvungna, såklart, att besöka den beryktade stranden. Guiden på tourbussen visste inte om att stranden skulle vara top 5 så huruvida det var sant eller inte är oklart. Vi är väldigt bortskämda med vackra stränder men jo det här var fin. Dock inte vår favorit. Vädret var inte hundra heller men en utsökt tacos i den lilla mysiga byn innan hemfärd vägde upp ganska tungt. 
 
Resan gick sedan vidare mot staden Hamilton (cirkus 2 timmar sydväst om Auckland). Här spenderar vi två nätter med vår vän Sophie från surflägret som vi även mötte upp i Tauranga på våran roadtrip. Hamilton har inte superdupermycket att erbjuda efter dagar i storstaden men helt klart trevlig med många mysiga restauranger. (Den är även känd för bra nattliv med det kan vi tyvärr inte utforska). Istället gick vi på bio (Såg nya Fast and furious, mycket action och försök till catchfrases). Idag strosade vi runt i staden vilket resulterade i ett balklänningsköp av Céline och sedan en intensiv runda av bowling ( Céline vann hon är bra på allting hon prövar..suck) . Vår sista kväll på semestern blev ett trevligt besök på en indisk restaurang med vår absoluta favoriträtt: Butterchicken och härliga intressanta samtal med sophie. Imorgon bär det hemmåt igen...tråkigt tycker vi. 
 
 
Först lite Auckland bilder:
Detta glasstället var något av det coolaste.. Det såg spännande så vi gick in utan att ha en aning. Vi hälsades välkomna av en trevlig tjej bakom glassdisken. All glass var dock täckt eftersom tanken var att man skulle välja smak med sina smaklökar istället för utseendet. I nästa steg dekorerades den smak man hade kommit fram till väldigt coola skapelser som ni ser på bilden. 
 
Waiheke ön:
De två sista bilderna är från stranden jag skrev om. 
Asså såå gott!.
Den lilla byn
Affär med lokala produkter och grösaker. Olivolja och egna müslisar osv
 
 
 
Nu till Hamilton:
 
Väldigt charmig bild på vår fina vän Sophie
Har ätit väldigt god mat denna resan... Alla som inte ätit butterchicken, ät det nu!!
Vad händer äns här
 
 
Facts:
  • 2 av 5 Aucklandbor är födda någon annanstans i världen. Detta märks verkligen när du är där. Befolkningen är så mixad. Väldigt mycket asiater och många intressanta matställen som resultat. Staden är heeelt annorlunda jämfört med resten av NZ. Många nya zeeländare tycker det är alldeles för mycket liv och blir skrämda av alla bilar och männiksor. De är ju trots allt väldigt layed back och Auckland har lite högre tempo. 
  • Det bästa med Auckland är att de har övergångsställen där du kan gå tvärsöver korsningen. Diagonalt liksom istället för att behöva gå över på två ställen, fattar ni? 
  • Hittade en restaurang som hette "Gothenburg" i Hamilton. Ägaren visade sig såklart vara svensk så hälsade lite på henne bara för att det var kul. Inga köttbullar dock utan tapas (vi åt dock inte där). 

4 kommentarer

Anonym

10 Apr 2015 19:09

Blir så glad av din blogg 😄 kramar!

Anonym

10 Apr 2015 19:09

Blir så glad av din blogg 😄 kramar!

Anonym

10 Apr 2015 19:09

Blir så glad av din blogg 😄 kramar!

Tekla

12 Apr 2015 06:31

Omg, bor i Hamilton som utbytesstudent. Gick förbi Gothenburg förra veckan, blev också glatt överraskad! :D

Svar: Coolt! Hur är Hamilton och livet som utbytesstudent för dig? Familj skola osv läser din blogg! :)
Karin

Kommentera

Publiceras ej