Sport utbytet med skolan från Opunake varade som sagt i tre dagar. Vi krigade och kämpade men tyvärr lyckades vi förlora i samtliga sporter: Rugby, Basket, Netball, Hockey, och Soccer på både på kill och tjejsidan. MEN, mina damer och herrar, i tjejvolleybollen levererade vi och VANN!. Vi hade två grovt haltande blondiner (både jag och Hanni var skadade från rugby (jag) och fotboll (Hanni) dagen innan)  på plan eftersom vår coach nästan började gråta när vi sa att vi antagligen inte kunde spela. Svenskarna svalde då lite smärtstillande och körde på en då och se vilket resultat!. 
 
Höjdpunkten på utbytet var såklart när grabbarna möttes i Rugby. Även om vi förlorade där med bjöds det på show eftersom det är tradition att båda lagen utför The Haka innan matchstart. Hakan är alltså för er som inte hängt med en slags ramsa med rörelser som användes förr i tiden av Maorierna för att skrämma fiender. En stark och mäktig Haka blir då tecken på makt och stolthet. Det finns flera olika och vår skola har en alldelles egen. Jag tycker vårt lag gjorde ett bra jobb men ni kan döma själva i videon nedan: 
 
 Slutet är bäst så kanske att ni behöver spola fram lite..
 
 
Uppvärmning
De två haltarna
In Action
Woho vi vann
Haltade för långsamt för att komma med på denna snygga bild...
Vårt kill rugby lag när de utför Hakan
 
FACTS:
  • Alla äter väldigt mycket chips här. Inte ovanligt att ta med sig en påse som lunch till exempel. Sen är NZ ett av världens fetaste länder också....
  • I NZ All brandkår, livvakter och stor del av all ambulanspersonal volontärer. Ganska häftigt hur de faktiskt funkar och att så många lägger så mycket tid för hårt slit utan betalning. 
  • Det är tyvärr ganska racistiskt mot Maorierna här vilket går tillbaka långt bak i tiden och är grunden till många konflikter som pågår i samhället. 

Kommentera

Publiceras ej