Oj nu har jag mycket att blogga om! Vi ser helt fantastiska platser, livet blir inte mycket bättre än såhär. Dock har vi haft en del otur på vägen.. Det började med att Céline blev av med sin väska på bussen. Sedan valde Vanen att inte starta när vi skulle lämna Hamilton och det visade sig att startmotorn var kaput. När vi reparerat bilen och är på väg igen ringer min värdmamma telefon och ännu en bomb släpps. Caryls pappa hade nämligen just gått bort. Stark som hon är valde hon att fortsätta resan för att ha annat och tänka på. 

Även om turen intre har varit med oss är resan helt fantastisk. På vägen från Hamilton stannade vi vanen underbara platser och vet inte hur många gånger vi badade den dagen. Först på en strand som kallas för ” red beach”. Sanden var inte så röd som vi trodden men ändå ett härligt bad. Senare anlände vi till ett Vattenfall och vi tog oss för andra gången denna veckan ett bad i ett vattenfall (hur coolt? två vattenfalls bad på en vecka). Middagen blev kinesisk take away som vi åt mitt ute i ingenstans med fantastisk utsikt. 

 När det började bli mörkt anlände vi till vad som kallas ”mermaid pools”. En härlig strandpromenad i skymningen och sedan in igenom, vad som kändes som en djungel ledde oss fram till stora naturliga pooler i berget. Jag Céline och Joona var ensamma och stjärnorna började komma fram. Sent vi halv tolv anlände vi till vårt boende i Paihia och innan vi gick och la oss tog vi ytterligare ett dopp i utomhus bubbelpoolen.

Supertrion och vattenfallet i bakgrunden
The red beach som inte va så red. Ni ser också denna strandens surf lifesaving gäng sittandes på sin RIB. 
Stranden innan Mermaid pools
I "djungeln" påväg till the mermaid pools.
Mermaid pools. Det var som sagt mörkt men på dagen är vattnet turkost. Magisk plats. 
 
Facts:
  • Vi fäller alla säten där bak i vanen så det är som at resa i en säng.
  • Lyssnade på finsk rapp en stor del av bilresan igår, spännande! 
  • De flesta på NZ har har rötter från andra länder. Alla kan nästan säga att någon bråkdel kommer från ett annat land. Igår träffade jag en som var halvt Svensk och halvt Sydafrikan. Alla har stenkoll på sitt arv.
 

Kommentera

Publiceras ej