Jag rekomenderar verkligen folk att besöka Whitianga om ni åker runt på NZ. Väldigt avslappnande men ändå mycket att göra. Dag två såg ut så här: Efter en frukost på balkongen i solen med vågbruset och havet i bakgrunden lånade vi havskayaker av grannen och gav oss ut för att utforska. Vi paddlade förbi de olika stränderna och coola klippformationerna. Vattnet är varmt och turkost. 
 
Efter varmrökt lax till lunch träffade vi brorsan till kvinnan vi bor hos. Han var väldigt trevlig och sa att han kunde ta oss på en tur. Mannen vi aldrig mött innan tog oss alltså ut hela eftermiddagen och vi besökte först stora Kauri träd. ( en av de största trädsorterna i världen). Sedan stannade vi vid ett vattenfall och på massa andra olika småställen som han hade något intressant att berätta om. Slutdestinationen var byn Coromandel som jag hört ska vara väldigt vacker. Det var den med sina gamla hus bevarade. Människorna i Whitianga är de första som verkligen lever upp till alla rykten om att Nya Zeelämdare ska var så vänliga och inbjudande. Lukes familj, de vi bor oss och Dave (brorsan) har varit helt fantastiska och vi kan verkligen förstå hur neighsisen (Yvonne från Schweiz) blev kär i byn och bestämde sig för att flytta hit för 13 år sedan.. 
 

I skogen påväg till jätteträden. 
 
Standard poosen med ett stort träd.
Sedan utvecklades det till en photoshoot med trädet...

Lol 
 

#gangster #skuxx

Sista trädbilden lovar... 
Ett litet vattenfall
Så här blir det för båtarna när det är lågt tidvatten... Mycket mussel och ostron fiske pågår i dessa grunda vatten tydligen.

Coromandel med sina lite coola retrobyggnader
Coromandel from above

Whitianga
På kvällen var månen superstor. Vi missade dock "eclipsen" som skedde i natt. 
 
Facts:
• Yvonne ( grannens syster från Schweiz) jobbar volontärt som abmulanspersonal. Om de behöver åka till sjukhuset tar det 2 timmar dit och 2 tillbaka igen. Hon är på nattskift varje dag vi är här.
• Har introducerat leken "gul bil" för Céline. Hon tycker dock det är enklare att säga god jul. Kommer förknippa god jul med att bli slagen hädanefter... Inte bra
• Whitianga kan uttalas både med "W" eller med "F". Enligt Maori blir Wh till F så jag gör som Maorierna..😎

Kommentera

Publiceras ej