Hej alla fina nu är det storstaden Auckland som gäller. Här mötte vi upp våra två goa vänner Courtney och Aleisha som vi lärde känna på surflägret i Januari. Resedagen till Auckland var lång och den började redan 6.30 på morgonen. Vi hade nämligen ett ställe att kryssa av på våran bucketlist i närheten av Whitianga som vi ville hinna med innan bussen. Detta stället heter "Hot water beach" och är en vacker strand men som namnet avslöjar också döljer varmt vatten under all sand. Tanken är att du gräver dig ett hål som du sedan sitter i för en naturligt varm pool och efter kan du svalka dig i havet. Strax efter sju på morgonen befann vi oss på den stranden men tyvärr var det högt tidvatten så något grävande kunde det inte bli. Tydligen var det också första gången i historien som de tidigare den veckan inte hade hittat något varmt vatten när de grävde. Jaja det var en magisk stund och nu kan vi iaf kryssa av stället på listan. Ytterliggare en magisk stund blev också sista frukosten som vi valde att ha på stranden där vi bodde. Vi hade hunnit med två bad på två olika stränder innan klockan slagit nio. 
 
Efter en 8 timmars lång bussresa (resan skulle tagit 3 och lite till...) i påskhelgstraffiken anledde vi i en av förorterna till storstaden hemma hos Courtney. Dagen efter gjorde vi alla fyra tjejer Auckland. Vi kollade shoppingen, besökte ett väldigt coolt franskt dessertcafé och kollade även lite secondhand affärer. Fick tyvärr ingenting shoppat men Cafét var definitivt en höjdpunkt. Montrar med flera olika sorters bakverk och efterrätter i olika färger och former stod i en lång rad. Vi valde fyra stycken som vi sedan alla delade. Där vi satt var det öppet kök till kockarna som höll på med rosa och guldiga smetar. Häftigt och gott!
 
Efter att andra natten sovit hos Aleisha istället och träffat hennes trevliga familj bar det av in mot staden igen (denna gången utan Courtney). På schemat stod äntligen vattenflygplansturen som Céline har försökt få ihop sedan vi kom till NZ. Hon fick nämligen det i present av hennes gudfar hemma i Schweiz. När Céline skulle gå på det lilla planet som guppade på vattnet tittade piloten på mig och Aleisha och utbrast: Vill ni hänga med ni också? Självklart ville vi det och fick alltså helt gratis en helt otroligt cool upplevelse. Turen är med oss denna gången. Vi flög över Aucklands öar med vulkankratrar, turkost vatten och skylinen. Resten av dagen spenderades letandes efter balklänningar i en annan mysig del av staden (Det var dock ganska utplockat och svårt med storlekar så hittade inget..). Ikväll väntar middag med vår vän William som nu studerar på universitetet här uppe (till filmskapare eller något liknande) ska bli kul. Hoppas ni orkar läsa allt. 
 
Först bilderna innan resan mot Auckland: 
Magisk morgon genom bilrutan
Hot water beach. Men som sagt högt tidvatten.
Huvudena i vattnet är jag och min syster
Bättre frukost är svårt att få..
 
 
 
Auckland: 
Lite skyline med det ikoniska "skytower"
Aleisha i randigt och Courtney med fläta,
Bara en montrarna på det franska caféet.
Gänget där vi hade utsikt över kockarnas jobb
Lite mer skytower. Var uppe i det första gången jag var i Auckland. Coolutsikt och du går runt på ett glasgolv där uppe. Du kan också såklart hoppa bungy från det. 
Imorse då vi avnjöt en himla god smoothie i hamnen innan flygturen. 
Ready for take off
En av två vulkankratnar vi kunde titta ner i..
En fin stor ö utanför staden. Funderr på att besöka den imorgon. Tydligen ska en av top 5 världens finaste stränder ligga där (enligt en överklasstant vi pratade med på bussresan hit) 
Här ser ni gänget, planet piloten och the skytower. Bra bild och superhärlig pilot!
OMG HÖRNI!!!!!! hittade "Swedish furniture" med massa möbler importerade från ikea. Woho så nära ikea man kommer i detta landet. 
 
Facts:
  • Planet var 50 år gammalt fick vi veta när vi landa..Men tydligen en av de bästa i sitt slag
  • Bussar är ganska billigt i Auckland
  • En stor Topshop har precis öppnat i staden. Typ enda affären som finns både här och hemma.

1 kommentarer

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så lyxigt! Måste hälsa och tacka morbror i Schweiz!!

08 Apr 2015 17:48

OMG!!!!!!!!!!!'!!!!!!!!!!!!!! Hälsa och tacka morbror i Schweiz!!

Kommentera

Publiceras ej