gud är dålig på att uppdatera om min vardag känns inte som det är så intressant men nu när ni skällt lite på mig där hemma så tänkte jag berätta lite om min vecka iaf. Gör det i bilder för det är roligare so here we go: 
Hängt en del med de här två killarna då de bor i Levin. Är lite svårt det där med att träffa våra kompisar från skolan eftersom de bor i Foxton (tar ca 15-20 min med bil. Och Även om vi är lediga så är inte vår värdmamma det så svårt att få skjuts) Vi har sett på filmer, hängt i centrum och som ni ser gjorde Joona omelette till mig (den var otroligt god). En dag kom Paolo över och då gick vi allihopa på restaurang för lunch. Åt en köttbit åhh lyx här alltså <33 
käkar havregrynsgröt till frulle typ varje dag och var lite extra kreativ en morgon. mango, nektarin,torkade blåbär och valnötter
skypade med mina fina vänner där hemma OCH min saknade lärare Bertil! kolla så söt! gjorde min vecka typ.
Paj i olika former finns att köpa överallt här och när vi var i skolan för att skriva vårt matteprov bestämde vi oss för då va dagen för att testa en till lunch. Smarrigt måste jag säga.
I Fredags var det poolchamps vilket var som en simtävling med alla som ville från Surf Lifesavingen. Bara på skoj och efteråt var det BBQ. Det är ett väldigt kul gäng med människor och det är många så träffar nya blivande friends hela tiden. 
typisk vardagskväll hemma hos oss. Du får en redig portion som slevas upp åt dig. Sen sitter alla med sin bricka framför tv:n. På bilden tittade vi på en film som hetter Boyhood, helt ok. Och maten på tallriken är butterchicken som är min nya favoriträtt här. Det är en indisk gryta med smak av tomat, kyckling och cashewnötspaste (?) såå gott iaf. Vi äter för övrigt ofta grytor med mycket kokta grönsaker tex pumpa.
Jag och Céline cyklade till fabriken där godiset ovan tillverkas, som ligger i Levin. Det här är mitt absoluta favvo godis här nere och the Raspberry choco log är den bästa. Hoppades på lite kalle i choklad fabriken känsla men det visade sig att vi bara kunde gå in i butiken så lite besvikna blev vi. Tanten i kassan piggade dock upp oss genom att ge oss en påse av en ny smak som inte har släppts i butik än. Sura men goda kan jag avslöja.
Sen såklart mer surf lifesaving på stranden idag. Var typ storm idag och både jag och Céline fick lite lätt panik bland det höga vågorna. Tur man är omringad av livvakter haha. Bara två veckor kvar till provet nu nervööös. På tisdags träningen simmade vi 400 m på tid vilket är en av grenarna i provet som du måste klara av under 9 min. simmade på 7.55 vilket är faktiskt en ganska bra tid så är nöjd. Förövrigt fick vi reda på att många har slagit vad om ifall jag och Céline kommer klara provet eller inte haha
 
Fun facts: 
  • Ketchup är inget någon äter här nere. Istället används " Tomato sauce" på allt. Skillnaden skulle jag säga är oklar om man bortser från namnet men skulle kanske säga att den inte är riktigt lika söt.
  • Fortfarande inte van vif västertraffiken här nere.. Kollar åt alla möjliga håll varje gång jag ska över gatan och Céline har räddat mig ett antal gånger
  • Har börjat älska den Nya Zeeländska dialekten här nere och mitt favorit ljud är när det säger ordet yes (eller seven, bed, red samma ljud) Tänk er mer yeeees och utala e som e liksom. Äsch måste filma mina friends så ni kan få höra. 

2 kommentarer

Anonym

22 Nov 2014 12:16

Höger vänster höger SKA vara ditt mantra när du ska gå över en gata!!

Anonym

22 Nov 2014 12:16

Höger vänster höger SKA vara ditt mantra när du ska gå över en gata!!

Kommentera

Publiceras ej