Idag har jag skrivit mitt sista prov och har nu officiellt sommarlov. Känns konstigt dels för att ni har vinter men också för att jag inte är skoltrött överhuvudtaget.. Räknade ut att jag lagt ungefär 5h på plugg sammanlagt sen jag kom hit i Juli. Rätt okej ändå om du frågar mig. Ser nästan de tre månader långa sommarlovet som en uttmaning, är lite rädd för att bli uttråkad. Vi har iaf lite planer och främst hoppas jag kunna åka iväg på ett surfläger. Surfa är nått som jag verkligen vill lära mig här nere. Vi jobbar på våran bucketlist och har en del saker kvar som vi tänkte försöka med på lovet som tex simma med delfiner och mjölka kossor. Läskigt med solen här nere också den är super stark och solskyddsfaktor under 30 går typ inte att hitta.. det gäller bara för en solberoende svennebanan att smörja in sig också ( jag försöker mamma...)
 
Ikväll var vi en sväng ute i Himatangi Beach där min värdpappa John bor men också svenskan Hanni och hennes goa värdfamilj. De bjöd på en Nya Zeeländsk specialitet nämligen Paua vilket är en speciell mussla. Snäckan är himla vacker och det görs super fina smycken utav den. Det vi åt var malen paua som sedan panerades. Coolt men inte super gott. Sedan åt vi middag i Johns beach house som han håller på och bygger på och nyss har han byggt klar våningsängen som jag och Céline kan sova i om vi vill hänga där i sommar. 
 
 
Den vackra Paua snäckan
inte lika vackra panerade paua musslan
Hannis värdsyster tog ut oss ock körde rally på stranden. Underbart väder idag också som ni ser.
 
Fun facts:

  • Det bästa med Nya Zeeland enligt mig är den avslappnade livstilen. Alla gör sin grej och carpe diemar hela tiden. Saker som skönhetsideal och karriärskrav är som bortblåsta. Ni borde testa där hemma, man mår otroligt bra av att inte bry sig om nått och bara njuta ett tag.
  • Vi har ingen diskmaskin så kan skryta med att jag diskar för hand minst två gånger dagligen oftast fler gånger. 
  • Det är får öööverallt. 
 

1 kommentarer

Anonym

24 Nov 2014 22:11

Bra med smörjan, hi hi!

Kommentera

Publiceras ej