Fick ett önskemål om att skriva lite om relationen med min värdfamilj så tänkte försöka ge er en bild. Min familj består egentligen av mig, min Schweiziska lillasyster Céline och min värdmamma Janine. Janine har en partner som heter John. Han bor inte här men kommer förbi någon gång i veckan, så han är i princip min värdpappa. 
 
Att komma in som utbytesstudent i en familj och plötsligt bli en medlem i en helt ny familj med nya regler, annan kutur och vanor etc är både spännande och en utmaning kan jag ju lugnt säga. Allmänt som jag har märkt skillnad på jämfört med Sverige är att vi där hemma behandlar barn som ganska självständiga individer och litar och ger de mer ansvar än här. Vilket märks till exempel om du har en annan åsikt än en vuxen, så hjälper det inte riktigt att argumentera. Med andra ord, skulle jag väl kalla det, att jag blivit några år yngre igen när jag kom hit trots att jag faktiskt fyllt 18.
 
Min värdmamma Janine är en väldigt kärleksfull person och jag kan verkligen känna att jag och Céline betyder väldigt mycket för henne. Den känslan uppskattar du enormt när du är långt ifrån din vanliga comfortzone. Som familj umgås vi ganska mycket till vardags även om det kanske främst består av tv tittande. Jag tycker om att precis som hemma pratar vi om varandras dagar och även om tyngre saker. Janine är väldigt snabb på att se om jag har en dålig dag, så i helhet har vi en väldigt bra relation. Är så tacksam för allt min familj gör för mig och det blir ju en del eftersom man är ganska beroende av dem här nere. De måste köra dig om du vill någonstans till exempel vilket jag tycker är lite jobbigt att fråga om. Också ett exempel på att du känner dig yngre eftersom du inte är lika självständig. 
 
Sen till min underbara syster Céline som har blivit till min andra halva. Vi umgås konstant och vet allt om varandra. Det skönaste är att vi båda gör det här tillsammans på nått sätt. Jag blir aldrig ensam och vi stöttar varandra när det är lite jobbigare. Céline är två år yngre än mig men det märks nästan aldrig. Vår relation är som systrar och inte som bästisar. Det enda jag kan tänka som är en lite utmaning är att vi tycker om lite olika gäng i skolan så på sista tiden har vi försökt dela på oss lite vilket jag känner har varit bra. 
 
John träffar vi inte så ofta som sagt men det jag tycker mest om är att han gör Janine glad. Han bryr sig också väldigt mycket om oss vilket är en fin känsla. Han är väldigt händig också och jag behövde inte äns säga att min cykel va sönder innan den var lagad, fint.  Även om han inte är här så ofta så har han lite bossrollen och det var t ex han som gav oss utegångsförbudet öven om inte Janine tyckte det va nödvändigt...
 
Blev ett långt inlägg hoppas ni orkade läsa och fick en lite bättre bild av hur min relationen till min familj ser ut. Fortsätt önska och ställ frågor det är bara kul och om ni vill ha mer info kan ni maila mig.
 
Super trion (ignorera gärna mig dock.. ) 
Johna på min födelsedag, och ja, han åt upp alla revben stolt.
Min fina värdmamma
Min älskade syster <3
 
Fun facts:
  • I princip alla familjer har djur här och ofta fler än ett. Jag har blivit en sån som konstant har katthår överallt.. 
  • onepiece är fortfarande på här och finns i tusen olika varianter som du kan köpa billigt billigt. Är själv sugen på en unicorn onesie.. 
  • påtal om onesies så är det också acceptalet att vistas in public i dessa. Samma sak gäller mjukisbyxor eller varför inte pyjamas? Älskar det chilla livet här 

1 kommentarer

skåningen

16 Nov 2014 19:50

Keep your head up my unicorn, saknar dig så sjukt jävla mycket <3

Svar: Åh saknar dig så himla mycket just nu
:(((( <33333
Karin

Kommentera

Publiceras ej