Guess who just qualified as a surf lifeguard? jo jag! (och Céline då). Idag hade vi det stora testet som vi har tränat inför så länge. Det började med ett teori prov som vi klarade hyffsat enkelt. Sedan var det olika stationer där du skulle visa kunskaper. En station var First aid där du fick en "skadad" patient som du skulle ta hand om, sätta på bandage osv. Det fanns också en station där du skulle visa hjärt och lungräddning. Du behövde också visa att du kunde använda dig av walkietalkiesarna och att du kunde alla signaler som livvakter gör mellan sig. Efter alla dessa delarna kom också en fysisk del som innehöll en "run swim run" och en "tube rescue". De fysiska delarna är riktigt jobbiga kan jag säga och det tar verkligen på krafterna då du hela tiden måste agera som i en nödsituation så du kan inte precis ta det lugnt. 
 
Vi klarade alltså alla delarna och är nu certifierade lifeguards på riktigt. Vi fick även våra uniformer och resten av dagen patrullerade vi på stranden. Surf lifesavingen är verkligen det som lyser upp min tid här. En patrull är förutom att kolla så att ingen drunknar såklart, väldigt roligt. Vi är ett gäng ungdomar (och några äldre) som bara har kul på stranden. Vi har ribbåtar, alla sorters surfbrädor, kajaker, fotbollar m.m som vi mest leker runt med. Gänget är så välkomnande och det är som en gigantisk familj med massa aktiviteter som händer hela tiden. Är så stolt att vi nu tillhör familjen på riktigt och ser fram emot att patrullera stranden enda fram till mars.
 
Ikväll har det också varit vår vän Georgias födelsedagsfest. Festerna är väldigt annorlunda här nere jämfört med Sverige. Musiken är enligt mig svår att dansa till och mer långsam hiphop. Det är inte heller lika stort fokus på att prata och lära känna nya människor som jag är van vid och brukar vara det roliga med fest.  Men kul att träffa vännerna från skolan igen som vi inte träffar så ofta. Bäst av allt är att vi just nu har en värdsyster som studerar till frisör som mer än gärna vill fixa våra hår, hur lyxigt?
 
Posandes i våra uniformer som antagligen kommer bäras en stor del utav sommaren. Alla ser likadana ut i hela NZ.
Här ser ni delar av SLSNZ familjen. Vi tar alltid med en husvagn ner på stranden och på ändan ser ni "spanar platsen" där du kollar på alla i vattnet. Det röda som hänger ner från "spanar platsen" är en såkallad tube som används som en livboj ungefär. Det är den du simmar ut och räddar en person med vid en tuberescue. 
Här sitter  vi uppe på spanarplatsen och patrullerar för första gången. Det var förutom alla lifeguards typ två simmare men de kunde iaf känna sig väldigt säkra. Hoppas ni uppmärksammar min fina hatt också. 
Céline blev riktigt stylad ikväll inför festen av Amiee
Här är vi redo för partaj. Fick ingen bra bild på mitt hår men hon gjorde iaf två "vattenfalls flätor" så de såg ut som en stege och lockade sedan topparna lite. Aimee är annars bara van vid att ha massa killar hemma i familjen och hon är så glad att äntligen få ha systrar. Så härligt att känna sig så välkommen i denna familjen. 
 
Fun facts tema fest i NZ 
  • Väldigt många tjejer har midjehöga shorts och magtröja och de flesta bär klackskor. Killar däremot klär inte upp sig mycket alls. Ikväll såg jag en kille som hade vad jag kallar "prassel byxor" på sig och en annan som hade skolhoodien. 
  • Det är normalt att de köper ex ett 10 pack av nån dricka för att sedan gå runt och bära på det stora 10packet och dansa osv resten av kvällen. Om du ställer ner det riskerar de att någon annan dricker upp deras dricka.
  • Det är också lag på att för att få dricka om du är under 18 år så måste du ta med en påskriven lapp från dina föräldrar som godkänner det. Om tex polisen skulle komma och hittar någon som druckit utan en sådan lapp får personen som äger festen betala massa i böter. 
 

Kommentera

Publiceras ej