Har sedan i tisdags morse bott (tillfälligt flyttar tillbaka den 19:e) i en värdfamilj i lilla lilla byn Shannon. Underbar ganska högljud familj med massa kärlek vilket jag och Céline har behövt lite det senaste. Skönt att ha någon som pratar med dig och verkligen lyssnar på vad du har att säga. Det är nämlgen någonting jag har svårt att vänja mig vid här borta. Att de vuxna "vet allt" så det du har att säga betyder inte lika mycket då du fortfarande behandlas som ett barn. Ovant eftersom vi i Sverige behandlas som vuxna ganska snabbt. MEN jag är på äventyr för att uppleva en ny kultur, så tar in och lär mig.
 
Hur som helst så har det varit härligt lugna dagar här i Shannon. Familjen har tre stora lydiga hundar men också massa fåglar, en sköldpadda och höns. Äter über-färska ägg som jag själv plockat, hur coolt? Céline fick också ett ryck under veckan och behövde absolut baka ett pepparkakshus så vi åkte till boysen och skapade ett mästerverk tillsammans. Mycket tid har också gått till att plugga då den stora dagen för vår surf lifesaving karriär är imorgon wohooo wish us luck. 
 
djur överallt 
Joona ser visserligen glad ut på bilden men han hade strikta regler på hur ett pepparkakshusbygge gick till och jag och Céline levde inte riktigt upp till de finska kraven tydligen..
Vi levde dock upp till mina då jag anser detta vara ett mästerverk.
I veckan passerade jag också 150 dagars sträcket här i NZ. 5 månader down och 7 to go, tiden går otroligt fort väldigt läskigt. 
 
Fun facts: 
  • Lärde mig det bästa ordet någonsin denna veckan: "Twit". Det är slang som du använder för att kalla någon för korkad men egentligen betyder det "gravid guldfisk" 
  • Fick också reda på att det är förbjudet att klättra i träd på de flesta skolor... 
  • Måste också nämna fenomenet "The Warehouse". Vilken affär! De säljer verkligen allt. Du kan köpa Cykel, godis, en tv, kläder, blommor, ute möbler, parfym, våtdräkt, iphone, leksaker, tallrikar, eller varför inte en  uppblåsbar tomte. Allt är till låga priser också. 

Kommentera

Publiceras ej